Βάφλες Cappuccino
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
  • 1 TASSIMO Jacobs Cappuccino classico (1 T DISC Jacobs Espresso classico και 1 T DISC γάλακτος)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση αλατιού
  • Βούτυρο για να αλείψετε τη βαφλιέρα
  • 1 Προετοιμάστε τον TASSIMO Jacobs Cappuccino classico με τη μηχανή TASSIMO. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μπολ και ρίξτε τον καφέ για να το λιώσει. Ξεχωρίστε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών. Ανακατέψτε τους κρόκους με αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και τον cappuccino μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και λείο. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και προσθέστε τα στο μείγμα με ένα χτυπητήρι χειρός.
  • 2 Αλείψτε με βούτυρο και θερμάνετε τη βαφλιέρα. Για κάθε βάφλα που θα παρασκευάσετε, τοποθετήστε μια μικρή μπαλίτσα από το μείγμα στο κέντρο της συσκευής και ψήστε την για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε τη βάφλα όσο είναι ακόμα ζεστή. Αν οι βάφλες κρυώσουν, μπορείτε να τις ξανακάνετε τραγανιστές ζεσταίνοντάς τις στη σχάρα ή στο φούρνο.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη συνταγή: