Cantuccini με Espresso
  • Μερίδες: 40
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • 1 T DISC TASSIMO Jacobs Espresso Ristretto
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση αλατιού
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού καλά τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 25 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 25 γρ. θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • 50 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C (για φούρνους με ανεμιστήρα). Προετοιμάστε το TASSIMO Jacobs Espresso Ristretto με τη μηχανή TASSIMO και αφήστε το να κρυώσει.
  • 2 Μέχρι να κρυώσει ο espresso, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ξεχωρίστε τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να σφίξει. Προσθέστε τον κρόκο, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και τον TASSIMO Jacobs Espresso Ristretto στο μείγμα από αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ. Με ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι το σημείο να θρυμματίζεται εύκολα η ζύμη.
  • 3 Προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα με το ηλεκτρικό χτυπητήρι. Ρίξτε σταδιακά τα αμύγδαλα. Φτιάξτε λωρίδες πάχους 3 εκ. περίπου και τοποθετήστε τις σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη κολλάει στα χέριας σας, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι. Τοποθετήστε τις λωρίδες σε λαδόκολλα και έπειτα σε ταψί. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  • 4 Βγάλτε τις λωρίδες από το φούρνο και απευθείας πάνω στο ταψί κόψτε τις σε κομμάτια πάχους 1 έως 2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσέξτε να μην καείτε! Φροντίστε να αφήνετε χώρο ανάμεσα στα κομμάτια και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Αφήστε τα κομμάτια μπισκότων αμυγδάλου να κρυώσουν και δοκιμάστε τα πίνοντας ένα φλιτζάνι από τον αγαπημένο σας καφέ TASSIMO Jacobs. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε κανέλα ή κάρδαμο σε αυτή τη συνταγή για ποικιλία.

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη συνταγή: